Διασκεδαστικη χειροτεχνια για παιδια – διακοσμηση παραθυρου!

Μια πολύ διασκεδαστική χειροτεχνια για παιδια και όχι μόνο. Μπορούν να τη φτιάξουν οι μαμάδες για να στολίσουν το παιδικό δωμάτιο καθώς γίνεται ένα ωραιότατο διακοσμητικό παραθύρου.

Στην αγγλική γλώσσα ονομάζεται suncatcher δηλαδή “παγίδα φωτός”. Τα χρώματα του διακοσμητικού είναι ακόμα πιο έντονα, όταν το παράθυρο το λούζει ο ήλιος της ημέρας.

Το συγκεκριμένο διακοσμητικό παραθύρου έχει το σχήμα που έχει κι ένα φινιστρίνι μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε το βυθό της θάλασσας. Τα σχέδια είναι κομμένα σε διαφανές χαρτί χειροτεχνίας σε διάφορα χρώματα (transparentpaper), ένα λεπτό χαρτί το οποίο χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό ειδικά στα σχολεία. Συνήθως πωλείται σε ένα φάκελο με 10 φύλλα διαφορετικών χρωμάτων ή σε ρολό με ένα φύλλο διαστάσεων 70 Χ 100 εκ.. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, αξίζει τον κόπο.

χειροτεχνια για παιδια για παραθυροΔιασκεδαστικη χειροτεχνια για παιδια – υλικα!

χειροτεχνια για παιδια για παραθυρο - υλικα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Χαρτόνι canson
  • Διαφανές χαρτί χειροτεχνίας σε διάφορα χρώματα
  • Ψαλίδι και/ή νυστέρι
  • Κόλλα στικ
  • Γκλίτερ (προαιρετικά)
  • Πατρόν (προαιρετικά)

Διασκεδαστικη χειροτεχνια για παιδια – οδηγίες!

χειροτεχνια για παιδια για παραθυρο με διαφανες χαρτι χειροτεχνιαςΕκτυπώνουμε το πατρόν σε χαρτόνι canson Α4 και κόβουμε με ένα ψαλίδι ή ένα νυστέρι δύο κρίκους. Τους κολλάμε μεταξύ τους έχοντας ανάμεσα τους ένα μεγάλο κομμάτι διαφανούς χαρτιού σε χρώμα θαλασσί. Τώρα αρχίζουμε και συνθέτουμε την εικόνα μας έχοντας σαν οδηγό το πατρόν και κολλάμε ένα προς ένα τα σχήματα. Τα περισσότερα σχήματα είναι απλά και μπορούν να κοπούν από τα ίδια τα παιδιά, εκτός από τον ιππόκαμπο, τον αστερία και το κοράλλι για τα οποία θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.

χειροτεχνια για παιδια για παραθυρο με γκλιτερ

Εάν επιθυμούμε κολλάμε και λίγο γκλίτερ στην εικόνα μας και ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους μικρές λεπτομέρειες όπως ματάκια και ποδαράκια. Κολλάμε το διακοσμητικό μας στο παράθυρο με σελοτέιπ ή ακόμα καλύτερα με κόλλα πλαστελίνη.

Καλή διασκέδαση!

χειροτεχνια για παιδια για κοριτσιστικο δωματιο

χειροτεχνια για παιδια για αγοριστικο δωματιο

χειροτεχνια για παιδια - διακοσμηση παιδικου δωματιου


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *