Βαψιμο μαλλιων στο σπιτι:8 λαθη που πρεπει να αποφυγεις!

Το βαψιμο των μαλλιων στο σπίτι είναι κάτι που όλες το έχουμε κάνει κάποια στιγμή ή που συνηθίζουμε να το κάνουμε συχνά και για διαφορετικούς λόγους: είμαστε ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα, η οικονομική στενότητα το επιβάλλει, το ραντεβού που δεν καταφέραμε να κλείσουμε έγκαιρα στο κομμωτήριο (τις καλές εποχές) ή απλά μπορεί να βαριόμαστε τα κομμωτήρια!

βαψιμο μαλλιων στο σπιτι: 8 λαθη που πρεπει να αποφυγεις!

βαψιμο μαλλιων

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα λάθη που συνήθως κάνουμε και πρέπει να τα αποφύγουμε την επόμενη φορά!

  • χρησιμοποιούμε τη βαφη σε φρεσκολουσμένα, καθαρά μαλλιά: είναι λάθος γιατί τα σαμπουάν αφαιρούν από το τριχωτό της κεφαλής τα φυσικά του λιπίδια κάτι που κάνει την επιδερμίδα ιδιαίτερα ευαίσθητη. Επιπλέον, τα καθαρά μαλλιά “γλιστράνε” και δεν απορροφούν το χρώμα καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα βάψτε τα μαλλιά σας τουλάχιστον 24 ώρες μετά το λούσιμο ή την ημέρα που θα τα λούζατε κανονικά.
  •  δε χρησιμοποιούμε θρεπτική εντατική μάσκα μαλλιών: εάν σκοπεύουμε να βάψουμε για παράδειγμα τα μαλλιά μας το Σάββατο θα πρέπει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να έχουμε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δύο φορές μια θρεπτική εντατική μάσκα μαλλιών. Αυτό θα μας εξασφαλίσει πως τα μαλλιά μας θα είναι υγιή και θα μπορέσουν να απορροφήσουν καλύτερα το χρώμα της βαφής. Επίσης, μετά τη βαφή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πλούσιο σε μαλακτικά συστατικά κοντίσιονερ για να σφραγίσουμε το χρώμα. Οι περισσότερες βαφές μαλλιών εμπεριέχουν στη συσκευασία τους ειδικό κοντίσιονερ αλλά εάν η δική σας η βαφή δεν το έχει θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο κοντίσιονερ.
  • κοιτάμε σε λάθος σημείο του κουτιού: το χρώμα που βλέπουμε στη μπροστινή πλευρά της συσκευασίας δεν είναι και το χρώμα το οποίο θα αποκτήσουμε. Κοιτάμε στο πλάι ή στο πίσω μέρος του κουτιού για να δούμε τα αποτελέσματα που θα έχει η βαφή στη δική μας απόχρωση.
  • διαλέγουμε απόχρωση μακριά από το φυσικό μας χρώμα: το σπίτι μας δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να πειραματιστούμε με μια δραστική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας αλλά για να βελτιώσουμε το δικό μας χρώμα. Εάν θέλουμε δραστική αλλαγή θα πρέπει να την κάνουμε στο κομμωτήριο. Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέγουμε ένα χρώμα  2 με τρεις τόνους κοντά στο δικό μας.
  •  παραμελούμε τo τεστ απόχρωσης: το τεστ αυτό χρειάζεται υπομονή αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δοκιμάσουμε τη βαφή σε μια μικρή τούφα μαλλιών (πίσω από το αφτί είναι το καλύτερο σημείο για να καλυφθεί εάν μισήσουμε το χρώμα) και αφού σιγουρευτούμε για το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε.
  • δε χρησιμοποιούμε λοσιόν στο μέτωπο: πριν ξεκινήσουμε το βάψιμο των μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λοσιόν ή βαζελίνη για το περίγραμμα των μαλλιών (μέτωπο, αυτιά, αυχένας) για να αποφύγουμε τις ενοχλητικές μουντζούρες από τη βαφή.
  • δε στρώνουμε κάτω πετσέτες ή εφημερίδες: οι λεκέδες από τη βαφή στο πάτωμα, στα έπιπλα και στα είδη υγιεινής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι΄αυτό φροντίζουμε πριν από όλα να καλύψουμε την περιοχή με εφημερίδες ή με παλιές πετσέτες που θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά που βάφουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι.
  • χρησιμοποιούμε τεχνητό φως στις δοκιμές: προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό φως του μπάνιου σας για να βλέπετε τα χρώματα σωστά. Ο τεχνητός φωτισμός του σπιτιού μπορεί να κρύβει παγίδες!

Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *