Εκπληκτικη ιδεα: βαφουμε λαστιχα ραπτικης !

Η ιδέα του να βαφουμε λαστιχα ραπτικης ίσως με την πρώτη ματιά να μας φανεί περιττή. Γιατί να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία χωρίς λόγο;

Ας σκεφτούμε όμως πόσες φορές ενώ είχαμε σκοπό να ράψουμε ένα ρούχο δεν βρίσκαμε το λάστιχο στο χρώμα της επιλογής μας; Δεν το βρίσκαμε επειδή πολύ απλά στην ελληνική (αλλά και στην παγκόσμια) αγορά βρίσκουμε εύκολα λευκά λάστιχα ραπτικής αλλά τα χρωματιστά λάστιχα ραπτικής είναι δυσεύρετα. Μοναδική εξαίρεση είναι τα στρογγυλά λάστιχα τα οποία μπορούμε να τα βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα με είδη ραπτικής. Όταν λοιπόν τα βρίσκουμε, δεν χάνουμε την ευκαιρία και αγοράζουμε οπωσδήποτε μερικά μέτρα!

Εκπληκτικη ιδεα: βαφουμε λαστιχα ραπτικης!

βαφουμε λαστιχα ραπτικης

Την ιδέα τη βρήκαμε στη σελίδα της Dana το www.danamadeit.com όπου μπορείτε να βρείτε και τις αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα.

Η διαδικασία είναι η εξής: Ετοιμάζουμε τη βαφή ακλουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τοποθετούμε τα λάστιχα ραπτικής μέσα στο μπολ με τη βαφή, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με μια κουτάλα και τα αφήνουμε. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα κάθε 5-10 λεπτά για περίπου μια ώρα ή λιγότερο, ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να αποκτήσουμε.

Εάν βρούμε στο εμπόριο λάστιχο με περιεκτικότητα σε βαμβάκι, θα έχουμε όπως το βλέπουμε άλλωστε και στη φωτογραφία, ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (το λεπτό λάστιχο δεξιά είναι με βαμβάκι).

Και εδώ η φούστα την οποία έραψε η Dana με το βαμμένο λάστιχο.

βαφουμε λαστιχα ραπτικης για δικα μας ρουχα


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *