Τι αλλο μπορουμε να βαψουμε με βαφη αυγων: 4 πρωτοτυπες ιδεες!

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και σιγά σιγά θα αγοράσουμε τις βαφές αυγών για να είμαστε καλά προετοιμασμένες.

Την ημέρα που θα βάψουμε τα αυγά μας θα διαπιστώσουμε ότι, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, θα μας περισσέψει λίγη βαφη αυγων. Εάν δεν ξέρατε μέχρι σήμερα τι να την κάνετε και είστε άτομο που του αρέσει να πειραματίζεται, σας έχω τέσσερις πολύ καλές ιδέες.

Η διαδικασία βαφής είναι η ίδια με αυτή των αυγών με τη διαφορά ότι ανάλογα με το υλικό θα πρέπει να τα αφήσετε στο νερό με τη βαφή για περισσότερο ή λιγότερο χρόνο.

Τι αλλο μπορουμε να βαψουμε με βαφη αυγων: 4 πρωτοτυπες ιδεες!

Μια ιδέα από τη σελίδα www.mooreminutes.com είναι οι βαμμένες με βαφη αυγων χάρτινες δαντέλες και η μετέπειτα χρήση τους σε διακοσμητική γιρλάντα. Οι χάρτινες δαντέλες παρέμειναν στη βαφή για λίγα λεπτά.

βαφουμε χαρτινες δαντελες με βαφη αυγων

Δένουμε το νήμα μας σε μερικά σημεία και το αφήνουμε να μουλιάσει σε μια κατσαρόλα με νερό και ξίδι για περίπου 20 λεπτά. Ανάβουμε την εστία της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βαφη αυγων. Εάν μετά από 20 λεπτά το νήμα δεν έχει απορροφήσει όλο το χρώμα από το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό με ξύδι. Στη σελίδα www.chemknits.com θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες και ένα βιντεάκι.

Για να πετύχει η βαφή επιλέγουμε μόνο 100% μάλλινο νήμα.

βαφουμε μαλλινο νημα με βαφη αυγων

Μια ακόμα πολύ ωραία ιδέα είναι να βάψουμε χαρτοπετσέτες παρέα με τα παιδιά και να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να φτιάξουμε άλλες χειροτεχνίες. Η διαδικασία είναι απλή: Τοποθετούμε τις χαρτοπετσέτες σε μια επιφάνεια, ρίχνουμε από πάνω βαφή αυγών και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.

βαφουμε χαρτοπετσετες με βαφη αυγων πολυ αυκολα

Με λίγες κινήσεις βάφουμε απλές λευκές δαντέλες σε ότι χρώμα επιθυμούμε. Η ιδέα είναι από τη σελίδα www.denisefoor.blogspot

βαφουμε δαντελες βαφη αυγων


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *