Πολυχρωμα στολιδια απο παγο!

Στη χώρα μας οι ημέρες με ολικό παγετό είναι ελάχιστες αλλά αυτές οι ελάχιστες ημέρες μπορούν να φανούν αιώνας στα παιδιά που αναγκάζονται να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους και να “κλειστούν στο σπίτι”! Γι΄αυτές ακριβώς τις μέρες λοιπόν βρήκαμε μια πολύ όμορφη ιδέα για να περάσετε λίγες δημιουργικές ώρες με τα παιδιά σας! Τι ακριβώς σας προτείνουμε; Μα φυσικά τα εντυπωσιακά στολιδια απο παγο που είδαμε στο www.designmom.com τα οποία μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά και να τα κρεμάσετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας! Όσο η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, τα στολίδια θα μένουν άθικτα. Και μόλις η θερμοκρασία ανέβει και τα στολίδια σας αρχίσουν να λιώνουν μη στεναχωριέστε! Αρπάξτε την ευκαιρία και κάνετε ένα μικρό μάθημα Φυσικής στα παιδιά σας εξηγώντας τους το φαινόμενο της πήξης και της τήξης!!!

Φτιαχνουμε στολιδια απο παγο παρεα με τα παιδια!

στολιδια απο παγο 1

Για να φτιάξετε τα στολιδια απο παγο θα χρειαστείτε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, νερό, χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε το νερό, λίγη κλωστή για να τα κρεμάσετε και τον καταψύκτη σας!

Αφού βάλετε το νερό στον πάτο των ποτηριών το χρωματίζετε με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και τοποθετείτε τα ποτήρια στην κατάψυξη. Όταν το νερό γίνει παγάκι το βγάζετε από τα ποτηράκια, βρέχετε λίγη κλωστή και την τυλίγετε γύρω του (η κλωστή θα κολλήσει στον πάγο). Τώρα τα πολύχρωμα στολίδια σας είναι έτοιμα για…κρέμασμα!

Φωτογραφίες από την όλη διαδικασία αλλά και άλλες ιδέες για παγωμένα στολίδια θα βρείτε στο www.designmom.com!


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *