Ποιο ειναι το ιδανικο υψος για να κρεμασουμε τους πινακες μας!

Μερικά tips για να κρεμάσουμε σωστά τους πίνακές μας!

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να κρεμάσουμε έναν πίνακα είναι να τον κρεμάμε ψηλότερα από ότι πρέπει. Ποιο είναι όμως το ιδανικό ύψος για να κρεμάσουμε έναν πίνακα;  Σύμφωνα με τους γκαλερίστες το ιδανικό ύψος είναι τα 145 εκατοστά περίπου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως η απόσταση από το πάτωμα μέχρι το κέντρο του πίνακα θα πρέπει να είναι 145 εκατοστά γιατί αυτό είναι το μέσο ύψος του ανθρώπινου ματιού. Προσέξτε, μιλάμε για το μέσο ύψος. Εάν υπάρχουν στην οικογένεια πολύ ψηλοί ή πολύ κοντοί άνθρωποι τότε αυτό μπορεί να προσαρμοστεί. Η κεντρική ιδέα είναι πως το μάτι μας θα πρέπει να πέφτει στο κέντρο του πίνακα.

Εάν στον τοίχο σας δεν θέλετε να κρεμάσετε έναν αλλά περισσότερους πίνακες τότε θεωρείστε όλους τους πίνακες μαζί σαν μία σύνθεση, σαν ένα μοναδικό έργο τέχνης το κέντρο του οποίου θα πρέπει επίσης να απέχει 145 εκατοστά από το πάτωμα.

Όσον αφορά στην απόσταση την οποία πρέπει να έχουν μεταξύ τους τα κάδρα μιας σύνθεσης, υπάρχει κι εδώ ένας χρυσός κανόνας. Η ιδανική απόσταση είναι 5 εκατοστά για τα μεγαλύτερα κάδρα και 2,5 με 3 εκατοστά για μικρότερα κάδρα όπως είναι οι οικογενειακές φωτογραφίες.

Καλό κρέμασμα!


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *