Χειροποιητες πετρες για μονοπατι κηπου με μωσαικο!

Μια πολύ ωραία ιδέα που ανακάλυψα στο διαδίκτυο και με ενθουσίασε πολύ είναι οι πετρες για μονοπατι κηπου με μωσαικο τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε με τα ίδια μας τα χεράκια. Έτσι μπορούμε να “χαράξουμε” το δικό μας μονοπάτι σε αποκλειστικά δικά μας σχέδια και δικά μας χρώματα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: σπασμένα πιάτα, πλακάκια, γυαλιά ή διακοσμητικές πέτρες, ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι, ένα κομμάτι διάφανο αυτοκόλλητο, λίγη βαζελίνη, ένα μικρό κομμάτι συρματόπλεγμα, βερνίκι και μπετόν.

Χειροποιητες πετρες για μονοπατι κηπου με μωσαικο!

diy πετρες για κηπο

Η διαδικασία είναι απλή: Περνάμε με λίγη βαζελίνη το ταψάκι για να μη μας κολλήσει το μπετόν και στρώνουμε σε αυτό το διαφανές αυτοκόλλητο. Στο αυτοκόλλητο τοποθετούμε έπειτα τα θραύσματα από τα πιάτα μας ή ότι άλλο έχουμε επιλέξει. Και τα δυο τα τοποθετούμε ανάποδα έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και να αποκτήσουμε το σχέδιο μας. Θα πρέπει να προσέξουμε η απόσταση μεταξύ των θραυσμάτων να μην είναι πολύ μεγάλη αλλά ούτε και πολύ μικρή (στη φωτογραφία οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες απ’ ότι θα έπρεπε).

Κατόπιν ετοιμάζουμε το μπετόν βάσει των οδηγιών που αναγράφονται στη συσκευασία, φοράμε! προστατευτικά γάντια και απλώνουμε αρχικά μία στρώση μπετόν, μετά το μικρό κομμάτι συρματοπλέγματος και τελειώνουμε με τη δεύτερη στρώση μπετόν. Το αφήνουμε να στεγνώσει περίπου δύο μέρες πριν το βγάλουμε από το καλούπι μας, ξεκολλάμε το διαφανές αυτοκόλλητο και περνάμε τις πετρες για μονοπατι με ένα βερνίκι.

Η ιδέα είναι από τη σελίδα www.intimateweddings.com, στην οποία μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία βήμα προς βήμα  με αναλυτικές οδηγίες.


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *