Συναρπαστικα παιχνιδια απο κονσερβοκουτια!

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε συναρπαστικά παιχνιδια απο κονσερβοκουτια για τα μικρά καμάρια μας. Είναι μια ιδέα με την οποία μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και να ενισχύσουμε την αξία της δημιουργικής απασχόλησης.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τενεκεδάκια με στρογγυλεμένες άκρες, οπωσδήποτε όχι αιχμηρές, και φυσικά να προσέξουμε να μην είναι σκουριασμένα.

δημιουργικα παιχνιδια απο κονσερβοκουτια!

παιχνιδια απο κονσερβοκουτια πατουσες

Στο thealisonshow.com, όπου και υπάρχουν πολύ καλές οδηγίες, έφτιαξαν εύκολα γλυκύτατες πατούσες για τα μικρά τους “τερατάκια”. Άνοιξαν τρύπες στα κονσερβοκούτια και πέρασαν από μέσα χρωματιστά κορδόνια. Είναι ένα παιχνίδι που δε συνιστάται για πολύ μικρά παιδάκια αλλά τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού μπορούν να παίζουν ατελείωτες ώρες με αυτά. Πάντα υπό την επίβλεψή μας.

παιχνιδια απο κονσερβοκουτια τηλεφωνο

Ένα πολύ νοσταλγικό παιχνίδι είναι και το τηλέφωνο που μπορούμε να φτιάξουμε με δύο κονσερβοκούτια κι ένα κομμάτι σχοινί! Η όμορφη φωτογραφία είναι από το madebyjoel.com.

παιχνιδια απο κονσερβοκουτια  μαριονετες

Ποιο παιδί δε θα ξετρελαθεί με αυτές τις απίθανες τενεκεδένιες μαριονέτες; Η φωτογραφία είναι από το pinterest. com.

παιχνιδια απο κονσερβοκουτια  ρομποτ

Με κονσερβοκούτια σε διάφορα μεγέθη και μερικά διακοσμητικά στοιχεία μπορούμε να φτιάξουμε καταπληκτικά ρομπότ. Η φωτογραφία είναι από το pinterest.com


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *