6 χρησιμες συμβουλες για το λουσιμο των μαλλιων!

Το να γνωρίζουμε πως πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας δεν είναι τελικά και τόσο αυτονόητο! Αν και πολλά από τα tips που θα διαβάσετε παρακάτω μπορεί να τα γνωρίζετε και να τα εφαρμόζετε ήδη, κάποια άλλα μπορεί να σας εκπλήξουν!

Αν ψάχνετε λοιπόν απαντήσεις σε αγωνιώδη ερωτήματα του τύπου “πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου” ή “κάθε πότε πρέπει να αλλάζω μάρκα σαμπουάν”, τότε βρεθήκατε στο σωστό post  τη σωστή ώρα!!!

Συμβουλες για σωστο λουσιμο!

λουσιμο μαλλιων:συμβουλες 1

 1. Μη λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα.
  Κομμωτές και στυλίστες συμφωνούν πως το χτένισμά σας φαίνεται καλύτερο και τα μαλλιά σας προστατεύονται όταν τα φυσικά έλαια που ξεκινούν από το τριχωτό της κεφαλής φτάνουν ως τις άκρες της τρίχας. Γι΄ αυτό το λόγο καλό θα ήταν να αποφεύγετε το καθημερινό λουσιμο. Ιδανικό θεωρείται να λούζεστε 2 φορές την εβδομάδα αλλά αυτό φυσικά εξαρτάται από το πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σας!
 2. Μην το παρακάνετε με τις ποσότητες σαμπουάν και μαλακτικού. Αντί να απλώνετε το σαμπουάν και το μαλακτικό σε όλα τα μαλλιά, βάλτε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε ένα ελαφρό μασάζ για να απλωθεί στα μαλλιά. Το μαλακτικό από την άλλη είναι προτιμότερο να το βάζετε στο μέσο και στις άκρες των μαλλιών σας που χρειάζονται περισσότερη υγρασία.                                                         
 3. Μην παραλείπετε το μαλακτικό.
  Το μαλακτικό μειώνει το σπάσιμο της τρίχας στο βούρτσισμα και επιπλέον δίνει λάμψη στα μαλλιά.
 4. Μη μαζεύετε τα μαλλιά σας στην κορυφή του κεφαλιού όταν λούζεστε.
  Αν το κάνετε τα μαλλιά σας θα μπερδευτούν και θα δυσκολευτείτε στο χτένισμα.
 5. Δε χρειάζεται να αλλάζετε συχνά σαμπουάν.
  Όλοι έχουμε ακούσει πως είναι καλό να μη χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό το ίδιο σαμπουάν. Οι ειδικοί πάντως λένε πως αυτό είναι μύθος και πως αν έχουμε βρει ένα σαμπουάν που μας ταιριάζει δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάξουμε!
 6. Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με χλιαρό ή κρύο νερό. Ενώ το ζεστό νερό “ανοίγει” την τρίχα για να εισχωρήσουν οι καθαριστικές και μαλακτικές ουσίες του σαμπουάν και του conditioner, το κρύο νερό “κλείνει” την τρίχα και εγκλωβίζει μέσα της τα ευεργετικά συστατικά. Συμπέρασμα: Λουστείτε με ζεστό νερό αλλά στο τελικό ξέβγαλμα χρησιμοποιήστε κρύο ή έστω χλιαρό νερό! Να προσθέσουμε πως αν βάφετε τα μαλλιά σας αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να κρατήσετε για περισσότερο καιρό τα χρώμα αφού το ζεστό νερό “ξεβάφει” τα μαλλιά πιο γρήγορα.

Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *