Κουκλες απο κουταλες για κουκλοθεατρο στο σπιτι!

Το να φτιάξουμε κουκλες απο κουταλες είναι πραγματικά μια πολύ εύκολη δουλειά και αν μάλιστα την κάνουμε παρέα με τα παιδιά μπορεί να γίνει και πολύ διασκεδαστική. Θα περάσουμε έτσι αρκετό δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας και αυτά στο τέλος θα έχουν τις δικές τους κούκλες για να παίζουν κουκλοθέατρο.

Δε χρειάζονται πολλά ή εξεζητημένα υλικά. Τα περισσότερα από αυτά είναι υλικά που υπάρχουν ούτως ή άλλως στα περισσότερα σπίτια ή υλικά που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κάποια άλλα. Ψάχνουμε στην κουζίνα, στο γραφείο, στα είδη ραπτικής μας και σίγουρα κάτι θα βρούμε.

κουκλες απο κουταλες

κουκλες απο κουταλες

 

  1. Στο spoonful.com σχεδίασαν πρόσωπα επάνω στις κουτάλες, τους έβαλαν μάτια και μαλλιά και μετά προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Έβαλαν τις κουτάλες μέσα σε πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία τύλιξαν με νήμα. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τέτοιες κούκλες αλλά τα μικρότερα θα χρειαστούν τη βοήθειά μας.
  2. Στο babble.com υπάρχει ολόκληρο tutorial που εξηγεί αναλυτικά πώς μπορούν να γίνουν οι συγκεκριμένες κουκλες απο κουταλες. Εύκολη δουλειά!
  3. Οι συγκεκριμένες κούκλες από το craftandcreativity.com, δεν έγιναν με ξύλινες κουτάλες αλλά με ξύλινα πηρούνια και είναι τόσο μα τόσο όμορφες! Η βοήθεια της μαμάς για τα μικρότερα παιδιά κρίνεται απαραίτητη!
  4. Μια εύκολη χειροτεχνία είναι αυτές οι κούκλες από το nellyjellycraftparties.com. Τα μικρά παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά και να φτιάξουν τις πιο αστείες κουκλες απο κουταλες!
  5. Από το skiptomylou.org θα κρατήσουμε την ιδέα με τα χαρτάκια από cupcakes για να φτιάξουμε φουστανάκια!
  6. Αφού λοιπόν φτιάξουμε όσες και όποιες κούκλες θέλουμε, θα παίξουμε όλοι μαζί κουκλοθέατρο. Η φωτογραφία είναι από το parents.com

Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *