καλλιτεχνικο κολαζ για παιδια

Τώρα θα μου πείτε πως το “καλλιτεχνικό” ως προσδιορισμός στο κολαζ είναι πλεονασμός. Συμφωνώ, χωρίς να είμαι ειδική, γνωρίζοντας πως με την τεχνική του κολάζ ασχολήθηκαν πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες και άφησαν πίσω τους σπουδαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ένας από αυτούς είναι και ο τεράστιος και γνωστός ακόμη και σε μικρά παιδιά Πικάσο.

Το κολάζ λοιπόν είναι και η σημερινή πρόταση του pompom για να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα και δημιουργικά κάποιες από τις ώρες που βρίσκονται στο σπίτι και δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν. Συμβαίνει και αυτό και, όπως πολύ συχνά λέγεται, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες…

καλλιτεχνικο κολαζ για παιδια

καλλιτεχνικο κολαζ για παιδια 5 ιδεες

Το καλλιτεχνικο κολαζ για το οποίο μιλάμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά κολάζ εμπνευσμένο όμως από τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Δίνουμε λοιπόν στα παιδιά τα υλικά που χρειάζονται, τους βοηθάμε να βρούν κάποιο έργο που τους αρέσει και ξεκινάμε ή καλύτερα τα παιδιά ξεκινούν!

  1. Εμπνευσμένο από πίνακα του μεγάλου ρώσου ζωγράφου Βασίλι Καντίνσκι είναι το κολάζ που έφτιαξαν τα παιδιά στο artprojectsforkids.org.
  2. Ο “αφηρημένος” ολλανδός ζωγράφος Μοντριάν και τα διάσημα έργα του στα χέρια των παιδιών, στο theimaginationtree.com
  3. Εμπνευσμένο από τις αυτοπροσωπογραφίες της διάσημης μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο το κολάζ που βρήκαμε στο pinterest.com
  4. Όχι ένα αλλά πολλά καλλιτεχνικα κολαζ από παιδιά της πρώτης δημοτικού είδαμε στο hoodartroom.blogspot. Ο σπουδαίος ολλανδός Vincent Van Gogh ήταν η έμπνευσή τους!
  5. Ο Πικάσο και οι αγαπημένες του κιθάρες έμπνευση για το athomewithali.net και τα παιδιά!

Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *