Χαρτινο κασπω με γεωμετρικα σχεδια!

Δεν νομίζω να υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει έστω και μια γλάστρα στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι του! Και επειδή οι γλάστρες χωρίς κασπω δείχνουν λίγο “φτωχές”, εδώ θα βρείτε μια εύκολη και οικονομική λύση για να φτιάξετε όσα κασπω θέλετε!

Ας δούμε λοιπόν πώς η Madame Citron προσάρμοσε την τεχνική διπλώματος χαρτιού origami για να φτιάξει αυτό το όμορφο κασπω – “κασπω ανανά” το ονόμασε η ίδια λόγω του σχήματός του αλλά και λόγω του χρώματος του χαρτιού που χρησιμοποίησε!!!

Χαρτινο κασπω με την τεχνικη origami

κασπω με γεωμετρικα σχεδια 1

Για να φτιάξετε το κασπω θα χρειαστείτε:

  • Λεπτό χαρτί (150gr/m²) στο χρώμα της επιλογής σας.
  • Ένα χάρακα.
  • Ένα εργαλείο για να κάνετε τις τσακίσεις στο χαρτί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο για τσακίσεις, το “κόκκαλο βιβλιοδεσίας” όπως λέγεται ή απλά την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού).
  • Το πατρόν που θα βρείτε στο blog της Madame Citron για να το εκτυπώσετε πάνω στο χαρτί σας. Το συγκεκριμένο πατρόν φτιάχτηκε για να καλύψει ένα μικρό γλαστράκι αλλά εσείς θα μπορέσετε να το προσαρμόσετε στο μέγεθος της δικής σας γλάστρας.

Οδηγίες για να φτιάξετε το χάρτινο κασπω:

Η διαδικασία είναι απλή: αφού εκτυπώσετε το πατρόν στο χαρτί σας, κάνετε προσεκτικά τις τσακίσεις και έπειτα καλύπτετε το γλαστράκι σας!

Για να βρείτε βέβαια τις αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα αλλά και το πατρόν μπορείτε να επισκεφτείτε το madame-citron.fr  (μην πτοηθείτε αν δεν γνωρίζετε γαλλικά, οι φωτογραφίες που υπάρχουν εκεί νομίζουμε πως αρκούν για να σας βοηθήσουν).


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *