Τελεια γλαστρα απο πλαστικο μπουκαλι: Μια γλυκια γατουλα

Μια τέλεια ιδέα για ανακύκλωση είναι αυτή η κρεμαστή γλαστρα απο πλαστικο μπουκαλι και μάλιστα σε “σχήμα” γλυκιάς γατούλας. Καταναλώνουμε τόσα και τόσα μπουκάλια αναψυκτικών και τα πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης, γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε το δωρεάν υλικό και να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο όπως αυτή τη γλάστρα “γατούλα”;

Εάν η ιδέα για διακόσμηση δε μας αρέσει και τόσο, μπορούμε να τη δούμε σαν μια χειροτεχνία παρέα με τα παιδιά μας. Δε σας λέω μόνο για παιδιά διότι φαντάζομαι πως θα χρειαστούν βοήθεια στο κόψιμο του μπουκαλιού. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα κάνουν και μόνα τους.

Τελεια γλαστρα απο πλαστικο μπουκαλι: Μια γλυκια γατουλα

γλαστρα απο πλαστικο μπουκαλι - γλυκια γατουλα

Την ιδέα την είδα αρχικά στη σελίδα www.recyclart.org. και ανήκει στην πολύ ωραία ισπανική σελίδα www.brudiy.com. Σε αυτήν μπορείτε όχι μόνο να βρείτε τις οδηγίες για την κατασκευή της γλάστρας σε μορφή φωτογραφιών και τις οδηγίες σε ό,τι αφορά τη φύτευση (επίσης σε φωτογραφία) αλλά και να κατεβάσετε το πατρόν το οποίο θα σας βοηθήσει στο κόψιμο του μπουκαλιού και στις ζωγραφισμένες λεπτομέρειες.

Τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε είναι τα εξής: Πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών, λευκό ακρυλικό χρώμα σε σπρέι, ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε μαύρο και ροζ χρώμα, ένα μεγάλο ψαλίδι και σπάγκο για το κρέμασμα.

Καλή επιτυχία!


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *