Μεταμορφωστε τις παλιες, μονες καλτσες των παιδιων!

Μήπως τα συρτάρια σας έχουν γεμίσει με παλιές, μονες καλτσες των παιδιών σας και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Πριν αποφασίσετε να τις ξεφορτωθείτε δείτε την πολύ ωραία ιδέα που βρήκαμε στο grosgrainfabulous.blogspot.gr για να τις ανακυκλώσετε φτιάχνοντας ένα χαρούμενο, λούτρινο φιδάκι για το παιδικό δωμάτιο.

Να προσθέσω πως -όπως θα δείτε και παρακάτω- για να φτιαχτεί το φιδάκι πρέπει να κόψετε τις μύτες και τις φτέρνες από τα καλτσάκια. Συμπέρασμα: κρατήστε τις παλιές κάλτσες που έχουν φθαρθεί (ως συνήθως οι “τρυπούλες” εμφανίζονται στις φτέρνες και στις μύτες) για να τις χρησιμοποιήσετε και αυτές στο project σας.

Λουτρινο φιδακι απο τις παλιες, μονες καλτσες των παιδιων!

μονες καλτσες 1Πώς θα φτιάξετε το φιδάκι

Κόψτε τις μύτες και τις φτέρνες από τα καλτσάκια.

μονες καλτσες 3Ράψτε τα καλτσάκια μεταξύ τους συνδιάζοντας τα χρώματα έτσι ώστε να σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Για να κάνετε το κεφάλι χρησιμοποιήστε μια “μύτη” από ένα καλτσάκι και ράψτε δυο κουμπιά για μάτια και μια κορδέλα για τη γλώσσα.

μονες καλτσες 4Τέλος, “φουσκώστε” το φιδάκι με την ειδική γέμιση για μαξιλάρια και ράψτε την άκρη.

Αν σας άρεσε η ιδέα και θέλετε να φτιάξετε και εσείς ένα φιδάκι με τις παλιές, μονες καλτσες σας, επισκεφτείτε το grosgrainfabulous.blogspot όπου θα βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες καθώς και περισσότερες φωτογραφίες βήμα προς βήμα.


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *