Το πρωτο εκτυπωμενο δωματιο του κοσμου!

Το πρώτο εκτυπωμένο δωμάτιο του κόσμου είναι εδώ και λίγους μήνες γεγονός και το έφτιαξαν δυο σουηδοί αρχιτέκτονες, ο Michael Hansmeyer και ο Benjamin Dillenburger. Χρησιμοποιώντας πολύπλοκους αλγόριθμους, υπολογιστές και την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης έφτιαξαν ένα πολύ εντυπωσιακό δωμάτιο και το ονόμασαν “Digital Grotesque”!

Αν μη τι άλλο είναι ένα πολύ εντυπωσιακό project το οποίο όμως μας βάζει σε διφορούμενες σκέψεις για το μέλλον…

“Digital Grotesque”: το πρωτο εκτυπωμενο δωματιο του κοσμου!

Δε θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, τις οποίες άλλωστε και οι περισσότεροι δεν πολυκαταλαβαίνουμε, παρά θα δούμε μερικές φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα και από το στήσιμο του έργου. Σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης που αξίζει για διάφορους λόγους την προσοχή μας.

εκτυπωμενο δωματιο 1Το δωμάτιο έχει ύψος 3,2 μ. και όγκο 16 τ.μ. Έχει φτιαχτεί από 260 εκατομμύρια επιφάνειες!!!

εκτυπωμενο δωματιο 2

εκτυπωμενο δωματιο 3εκτυπωμενο δωματιο 4εκτυπωμενο δωματιο 5Η προσθήκη φύλλων χρυσού έκανε το έργο ακόμη πιο εντυπωσιακό!

εκτυπωμενο δωματιο 6Το έργο εκτυπώθηκε σε μεγάλα κομμάτια κατά τη διάρκεια ενός μήνα και συναρμολογήθηκε σε μία ημέρα!

Όλες οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Michael Hansmeyer, το www.michael-hansmeyer.com την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να δείτε περισσότερο υλικό και πληροφορίες για το έργο του. Ή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Digital Grotesque, το www.digital-grotesque.com


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *