5 χειροποιητα χαλακια εισοδου!

Τα χαλάκια εισόδου εκτός από την προφανή χρηστική αξία που έχουν είναι και το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν φτάνουμε στο σπίτι μας. Θα έχετε κι εσείς σίγουρα παρατηρήσει πως τα χαλάκια που βλέπουμε έξω από τις πόρτες των περισσοτέρων διαμερισμάτων είναι πανομοιότυπα. Κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε στο δικό μας σπίτι βλέποντας (και φτιάχνοντας εννοείται) τα παρακάτω πολύ όμορφα χειροποιητα χαλακια εισοδου.

χειροποιητα χαλακια εισοδου για το καλωσορισμα!

diy-xalakia-eisodou

 

  1. Ένα χαλάκι εισόδου σε σχήμα σύννεφου είναι μια καλή ιδέα κυρίως για τις βροχερές ημέρες του χρόνου. Στο ολλανδικό 101woonideeen.nl μπορούμε να κατεβάσουμε το πατρόν για να κόψουμε το σύννεφο. Με αυτό για οδηγό θα σχεδιάσουμε στην πίσω πλευρά του χαλιού ένα σύννεφο και στη συνέχεια με ένα καλό ψαλίδι θα το κόψουμε. Εύκολο!
  2. Έντάξει, θα λυπηθούμε λιγάκι το κέντημα όταν θα δούμε λάσπες επάνω του! Είναι όμως πολύ όμορφο! Προσωπικά, θα το έβαζα μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες…Η ιδέα μας έρχεται από το σουηδικό livethemma.ikea.se.
  3. Ξύλινα χειροποιητα χαλακια εισοδου υπάρχουν αρκετά στο διαδίκτυο. Το curbly.com όμως μας δίνει πολύ αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες. Είναι μόνο για όσους ξέρουν να δουλεύουν με τρυπάνια και πριόνια. Κρίμα γιατί το χαλάκι είναι συγκλονιστικό!
  4. Στο abeautifulmess.com σχεδίασαν με αυτοσχέδια πατρόν σε ένα απλό μονόχρωμο χαλάκι τη λέξη HOME και την έβαψαν με κάποιο ανθεκτικό χρώμα  ειδικό για δάπεδα. Μας λένε βέβαια πως οποιοδήποτε λάτεξ χρώμα είναι κατάλληλο. Θα δούμε!
  5. Στο pamplemousse1983.com μπορούμε να δούμε πως έφτιαξαν το χαλάκι με τον τάρανδο και να κάνουμε το ίδιο με οποιοδήποτε σχέδιο θέλουμε. Είναι ένας πολύ εύκολος και οικονομικός τρόπος για να κάνουμε καινούριο το παλιό μας χαλάκι!

Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *