Ευκολη διακοσμηση σπιτιου με φυτα!

Η διακοσμηση σπιτιου με φυτα είναι η νέα τάση στο χώρο της διακόσμησης. Τα βλέπουμε πλέον σε όλα τα blogs, τις ιστοσελίδες και τα περιοδικά με θέμα τη διακόσμηση.

Όταν διαβάζουμε για φυτά εσωτερικού χώρου, πολύ πιθανόν να μας έρχονται στο μυαλό τα σπίτια των μαμάδων και γιαγιάδων μας από περασμένες δεκαετίες. Μην αφήνετε όμως αυτές τις εικόνες να σας επηρεάσουν αλλά αντιθέτως εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες των σύγχρονών σπιτιών που θα δούμε.

Τα πλεονεκτήματα των φυτών στους εσωτερικούς χώρους είναι πολλά. Τα φυτά ομορφαίνουν το χώρο του σπιτιού σας, δίνουν χρώμα, δείχνουν άποψη, ταιριάζουν σε όλα τα στυλ διακόσμησης και με όλα τα χρώματα του ξύλου, ενώ παράλληλα καθαρίζουν και την ατμόσφαιρα του χώρου με φυσικό τρόπο.

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε σαλόνι, κουζίνα και γραφείο. Το εάν η τοποθέτηση φυτών σε υπνοδωμάτιο βλάπτει ή όχι, είναι ένα θέμα όπου οι γνώμες διίστανται. Εδώ καλύτερα, όπως και γενικότερα, να ρωτήσετε έναν ειδικό π.χ. έναν γεωπόνο ή σε ένα φυτώριο της εμπιστοσύνης σας. Ο ειδικός θα σας συμβουλέψει και σχετικά με τα είδη φυτών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, την σωστή τοποθέτηση τους και τη φροντίδα τους που, όπως γνωρίζω, είναι πάρα πολύ λίγη.

Ευκολη διακοσμηση σπιτιου με φυτα!

διακοσμηση με φυτα στο σαλονι

Δείτε την απίστευτη ανακαίνιση του σαλονιού της Bri Emery από το www.designlovefest.com με καινούρια έπιπλα και την προσθήκη πολλών φυτών εσωτερικού χώρου!

διακοσμηση με φυτα - παραθυρο

Μπροστά σε ένα παράθυρο έχει δημιουργηθεί μια καταπληκτική γωνία από διαφορετικά είδη φυτών. Source: www.vtwonen.nl via www.fluxiontour.com

εσωτερικη διακοσμηση με φυτα

Καταπληκτικό! Ονειρεμένο σαλόνι μιας ανακαινισμένης κατοικίας στη Δανία με πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, απλά έπιπλα και vintage λεπτομέρειες. Source: interiordesignfiles.com

διακοσμηση με φυτα - κρεμαστα φυτα

Κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου σε ένα γραφείο. Source: thesweetescape.ca

Στο άρθρο μας Ιδεες για το σπιτι με την τεχνικη μακραμέ! μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το κρέμασμα των φυτών σας.

διακοσμηση με φυτα στο σπιτι

Μια παλιά σκάλα έχει μετατραπεί σε ένα σταντ για φυτά εσωτερικού χώρου. Source: www.abeautifulmess.com


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *