Ιδεες για διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις

Μία από τις καινούριες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης είναι η διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις η οποία ξεκίνησε ήδη από πέρυσι την άνοιξη. Αρχικά συνδυάστηκαν οι παστέλ αποχρώσεις με πολύ έντονα χρώματα ακόμα και φλούο και αργότερα με ρετρό/vintage στοιχεία.

Μπορούμε να πούμε ότι πλέον έχει εκλείψει ο έντονος αρνητισμός απέναντι στις παστέλ αποχρώσεις τις οποίες συναντούσαμε μόνο σε παιδικά υπνοδωμάτια και σπανιότερα σε κουζίνες με country στυλ όπως αυτές στις εξοχικές κατοικίες. Τώρα βλέπουμε τις παστέλ αποχρώσεις και σε άλλους xώρους του σπιτιού όπως το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι.

Για να αποφύγουμε ένα αποκλειστικά γυναικείο και ρομαντικό στυλ (εάν το επιθυμούμε βέβαια) καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά παστέλ αποχρώσεις αλλά να τις συνδυάσουμε με έντονα χρώματα του ουράνιου τόξου ή με μαύρο. Εδώ θα μας βοηθήσουν διάφορα υλικά π.χ. το ξύλο, η πέτρα, το μέταλλο, κτλ. Τέλος, δε μπορούν να λείψουν τα ρετρό έπιπλα και σχέδια όπως για παράδειγμα τα γεωμετρικά σχέδια.

Ιδεες για διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις

σαλονι σε διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις

Σε αυτό το σαλόνι οι παστέλ αποχρώσεις περιορίζονται σε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα ενώ τα ρετρό έπιπλα έχουν κρατηθεί “ουδέτερα” σε ό,τι αφορά στο χρώμα τους. Το μέταλλο το βλέπουμε στα φωτιστικά, τα γεωμετρικά σχέδια στην ταπετσαρία, στα μαξιλάρια και στο ανθοδοχείο και την πέτρα στο δάπεδο. Γενικά το γκρι και το μαύρο ταιριάζουν άψογα με τις παστέλ αποχρώσεις.

Source: darlingviolets.wordpress.com

διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις - vintage επιπλα

Ένα πιο γυναικείο σαλόνι, όπου οι παστέλ αποχρώσεις έχουν συνδυαστεί με πιο έντονα χρώματα, με ανοιχτόχρωμο ξύλο και με μέταλλο, όπως αυτό το φανταστικό φωτιστικό από χαλκό. Δε λείπουν τα γεωμετρικά σχέδια.

Source: sweetlivingnewcastle.wordpress.com

διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις με animal print

Λευκό, μαύρο και παστέλ αποχρώσεις με κεντρικό στοιχείο το τραπέζι. Τη διαφορά την κάνουν τα animal στοιχεία στο χαλί και στην αφίσα.

Source: blog.fjeldborg.no

διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις σε συνδυασμο με φλουο χρωματα

Ένας πολύ girlie χώρος όπου συνδυάζονται οι παστέλ αποχρώσεις με φλούο χρώματα, με το φυσικό ξύλο αλλά και τον πηλό. Τα γεωμετρικά σχέδια τα συναντάμε στο φωτιστικό και στην επιφάνεια του γραφείου.

Source: pinterest.com

κουζινα σε διακοσμηση σε ρετρο παστελ αποχρωσεις

Τέλος, μία λευκή κουζίνα με ξύλινο πάγκο και πολλά ρετρό αντικείμενα σε παστέλ αποχρώσεις.

Source: toriejayne.blogspot.co.uk


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *