Πως θα μαθουν τα παιδια μας να δενουν τα κορδονια τους!

Τα δικά σας παιδάκια έχουν μάθει να δενουν τα κορδονια των παπουτσιών τους; Αν ναι, συγχαρητήρια μιας και το επίτευγμα αυτό είναι ένα βασικό βήμα προς την σταδιακή αυτονόμηση τους!

Αν πάλι τα παιδιά σας δεν τα έχουν καταφέρει ακόμη, μην ανησυχείτε. Το μόνο που χρειάζεται για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου είναι υπομονή και … λίγη φαντασία από μέρους σας. Εντάξει, στην πραγματικότητα το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τη δημιουργική φαντασία της Caroline, της ταλαντούχας blogger, που έφτιαξε έναν χάρτινο πίνακα για να εξασκηθεί η κόρη της στο δέσιμο των κορδονιών!

Για να δούμε λοιπόν πώς θα μπορέσουμε και εμείς να φτιάξουμε έναν παρόμοιο πίνακα!

DIY πινακας για να μαθουν τα παιδια να δενουν τα κορδονια των παπουτσιων τους!

Πως θα μαθουν τα παιδια να δενουν τα κορδονια 1

Για να φτιάξετε τον πίνακα θα χρειαστείτε ένα χαρτοκιβώτιο (από το οποίο θα κόψετε ένα ορθογώνιο κομμάτι), κορδόνια και ένα ζευγάρι παπούτσια του παιδιού σας για πατρόν! Με ένα μαρκαδόρο σχεδιάστε το περίγραμμα των παπουτσιών πάνω στο χαρτόνι. Έπειτα κάντε τις τρύπες απ΄όπου θα περάσετε τα κορδόνια! Τώρα αφήστε το παιδί σας να πειραματιστεί (εντάξει, θα χρειαστεί τη βοήθειά σας στην αρχή) μέχρι να γίνει αστέρι στο δέσιμο των κορδονιών!

Στο salsapie.blogspot.gr θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες αλλά και φωτογραφίες από κάθε στάδιο της κατασκευής για τον εκπαιδευτικό πίνακα!


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *