Φτιαχνουμε διακοσμητικα πασχαλινα αυγα απο ζυμαρι!

Τα πασχαλινά αυγά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής διακόσμησης ενός σπιτιού. Μπορούμε να τα αγοράσουμε σε διάφορα σχέδια και χρώματα ή να τα φτιάξουμε μόνοι μας με πολλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.

Ένας από τα υλικά με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε πασχαλινά αυγά είναι και το ζυμάρι. Εάν ψήσουμε το ζυμάρι σωστά τα διακοσμητικά μας μπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια!

φτιαχνουμε διακοσμητικα πασχαλινα αυγα απο ζυμαρι

Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε εκτός από το ζυμάρι, χρώματα σε σπρέι ή ακρυλικά χρώματα.

διακοσμητικα πασχαλινα αυγα χειροποιητα

Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή:

Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 7 χιλιοστών (εξαρτάται από τον όγκο τον οποίο θέλουμε να δώσουμε στα αυγά μας). Με μια κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχήματα αυγών χωρίς να ξεχάσουμε να σχηματίσουμε μια τρύπα από όπου θα κρεμάσουμε αργότερα το διακοσμητικό μας. Απλώνουμε όλα τα αυγά μας σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου δύο ώρες στους 120C.

Όταν τα “αυγά” ψηθούν και στεγνώσουν πολύ καλά ξεκινάμε το βάψιμό τους. Μπορούμε να το κάνουμε με κάποιο χρώμα σε σπρέι ή με ακρυλικά χρώματα. Αφού στεγνώσει καλά το χρώμα, με ένα μαρκαδοράκι θα σχηματίσουμε τα σχέδια που θέλουμε.

Η πολύ ωραία ιδέα για τα χειροποίητα διακοσμητικα πασχαλινα αυγα είναι από το www.planprovision.com όπου και μπορεί κανείς να βρει περισσότερες λεπτομέρειες


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *