Πολυχρωμες ανταυγειες με κιμωλια!

Όλοι γνωρίζουμε πως τα κοριτσάκια λατρεύουν να παριστάνουν τις “μικρές κυρίες”, να βάφονται με τα καλλυντικά της μαμάς και να περιφέρονται στο σπίτι φορώντας τα τακούνια της! Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν θελήσουν να μιμηθούν και την … κόμμωση σας και σας ζητήσουν να κάνουν ανταυγειες στα μαλλιά τους (αν δεν σας το έχουν ήδη ζητήσει δηλαδή). Εσείς βέβαια για να τους κάνετε το χατήρι δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το κομμωτήριο ή να φορτώσετε τα παιδιά σας με επικίνδυνες χημικές ουσίες! Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να κάνετε τις πολυπόθητες ανταυγειες στο σπίτι χρησιμοποιώντας πολύχρωμες κιμωλίες παστέλ!

Τις απόκριες εξάλλου μπορείτε να βάψετε και όλο μαλλί των παιδιών σας (ή και το δικό σας!) για μια πετυχημένη αποκριάτικη μεταμφίεση! Πιστέψτε μας, είναι πιο αποτελεσματικό από τα διάφορα σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο αφού οι ανταυγειες με κιμωλια “πιάνουν” και σε σκουρόχρωμα μαλλιά.

Τι θα χρειαστειτε για τις ανταυγειες με κιμωλια

  • Κιμωλίες παστέλ σε έντονα χρώματα. Όσο πιο έντονα είναι τα χρώματα τόσο καλύτερες θα βγουν οι ανταύγειες.

ανταυγειες με κιμωλια 1ανταυγειες με κιμωλια 2

Πώς θα κανετε τις ανταυγειες με κιμωλίες παστέλ

  • Πάρτε μια τούφα και χτενίστε την πολύ καλά. Έπειτα βρέξτε την τούφα με λίγο νερό. Χτενίστε την ξανά.ανταυγειες με κιμωλια 3
  • Βάψτε την τούφα με την κιμωλία ξεκινώντας από την κορυφή και συνεχίζοντας προς τις άκρες των μαλλιών. Φορέστε αν θέλετε γάντια μιας χρήσης για να μη λερώσετε τα χέρια σας, αν και η κιμωλία βγαίνει εύκολα με λίγο σαπούνι και νερό.
  • Στεγνώστε τα μαλλιά με το πιστολάκι.ανταυγειες με κιμωλια 4

    ανταυγειες με κιμωλια 5

Πώς θα “βγαλετε” τις ανταυγειες απο τα μαλλια του παιδιου

  • Για να βγάλετε τις ανταυγειες βουρτσίστε πολύ καλά τα μαλλιά του παιδιού. Εννοείται βέβαια  πως οι ανταύγειες βγαίνουν και με το λούσιμο!

Πηγή: genethlia.gr


Εσείς τι λέτε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *